Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Yleinen

Päiväni kynsiteknikkona; Ensikertalainen Bio Sculpture-salongilla?

06.11.2013, naisenlogiikka

Teksti: Sheela Ranta-aho

Kuvat: Jari Fjäder

Moni ei kynsihuoltoon tullessaan tiedä, mihin on joutumassa. Päätin esitellä Bio Sculpturen  näkökulmasta, mihin asiakas pääsee minulle tullessaan kynsiään laittamaan.

Pohjustetaanpa hieman; Kun aikoinaan olin itse tuhonnut kynsiäni useamman kerran mitä ihmeellisimmillä geeleillä, päädyin pohtimaan valintojani. Tulin siihen tulokseen, että kauneudesta ei pidä kärsiä ja valitsin geelimenetelmäksi Bio Sculpturen, mutta vein sen vielä niin pitkälle, että opiskelin itse kynsiteknikoksi. Bio Sculpturen materiaaleja saa ostaa vain  koulutettu teknikko maahantuojalta, eli tätä materiaalia käyttävät teknikot ovat aina koulutettuja. Tämä jo sinänsä on minusta hieno juttu. Toinen hieno juttu on teknikoiden ja asiakkaiden terveyden huomioon ottaminen aineita suunnitellessa. Materiaalit ovat hyvin vähän allergisoivia. Kynsien poisto tapahtuu liottamalla, samoin viilaamista yleensäkin on hyvin vähän ja materiaali ei haise pahalta, jolloin imurit ja muut vastaavat teknikon tuotteet ovat tarpeettomia. Asiakkaat ovat mieltyneet sarja tuotteiden ihmisystävällisiin tuoksuihin ja ihoystävällisiin aineisiin, ja arvostavat sitä, ettei heidän kynsiään ja ihoaan vaurioiteta epämääräisillä aineilla. Yksi pahimmista kommenteista mitä olen joistain muista kilpailevista aineista kuullut oli erään hätäensiapua minulta hakeneen neidin kommentti; ”Otan aina särkylääkkeen ennen kynsienlaittoon menoa, sen käryn takia siis.” Huh!

Kun sitten seurasin vierestä esimerkiksi I Love Me-messuilla eri kynsituotteiden myyntikojuja, helposti ostettavissa olevia geelitarvikkeita, teknikoita, jotka tekivät käryssä akrylikynsiä ynnä muita vastaavia asioita, pyysin ystävääni kuvaamaan minulle kuvasarjan, josta käy ilmi, miten meidän kynnet tehdään, jotta sinäkin näet vaihtoehtoisen tavan tehdä kynsiä. Pieni speakki vielä meidän tuotteiden puolesta; eräs asiakkaani ei voi käyttää edes kynsilakkaa, koska hän on niin allerginen sen ainesosille (lakasta riippumatta), mutta hänelle sopivat meidän geelit hyvin. Samoin monet kynsien purijat ja muuten kyntensä jotenkin vahingoittaneet, saavat tällä menetelmällä itselleen nätit kynnet.

Nyt sitten itse asiaan.

Jos asiakas saapuu luokseni ilman geelejä, eli esimerkiksi ensimmäistä kertaa asiakkaana aloittaville, tehdään kynnet seuraavien muutaman kohdan mukaan;

Ensin haastatellaan asiakasta, mitä hän haluaa kynsiinsä mahdollisesti laittaa, katsellaan yhdessä värejä ja pohditaan malleja ja koristeita. Saatetaan katsoa mallikuvia ja luoda niiden avulla uusia malleja. En yleensä pidä valmiita malleja esillä, paitsi sesonkikynsiin, kuten Halloween kynsiin viimeiset kolme viikkoa tai Joulukynsiin tällä hetkellä :happy:

Kun tämä on päätetty tai vähintään laitettu muhimaan alustavasti = väri valittu tai karsittu edes top 3;een aloitetaan itse kynsien valmistelu geeleihin.

Pohjatyöt alkakoon! Asiakkaalle laitetaan kynsinauhan pehmistysainetta, kynsinauhat työnnellään sivuun ja kynsi puhdistetaan kaikesta ylimääräisestä käsityönä, ei koneistetusti.


Tämän jälkeen kynnen pinta tasoitetaan hiontapalkilla. Nyt on syytä huomioida, että kynnen pinta tasaantuu hyvin usein muutamalla pyyhkäisyllä, joten kynttä ei tarvitse hiomalla hioa ohueksi tms. Jos kynnellä on kuoppaa yms, tasoitetaan palkilla se mitä voidaan, ja loput pohjageelillä. Siitä kohta lisää.

Kun pinta on tasoitettu, kynsi viilataan asiakkan toivomaan muotoon ja pituuteen, käyttäen hienojakoista viilaa, joka ei riko asiakkaan kynnen rakennetta, vaan muotoilee toivotulla tavalla kynnen asiakkaan mieleiseksi. Ja tässäkin käytetään käsin viilausta, koska se säästää kynttä ja vahinkoja ei pääse pituuksien poisotossa tapahtumaan.

Kun ollaan todettu pituudet hyviksi ja muodot oikeiksi, asiakas lähtee käsienpesuun, harjaa kynsinauhansa ja kynnen alusensa kynsiharjalla ja pesee huolellisesti desinfioivalla hellävaraisella saippualla kätensä (näin saamme minimalistisen kynsipölyn takuulla kynsistä pois) ja olemme valmiit aloittamaan kynsien geelauksen.

Tässä kohtaa myös keitetään kahvit, jotta geelaus olisi jouhevampaa. Taustalla soi jotain rentouttavaa musiikkia, ei mitään jytyä vaan swing, jazz tyyppistä tunnelmamusaa.

2. Geelaus

Geelauksessa on kolme selkeää vaihetta. Ensimmäisessa vaiheessa asiakkaan kynnelle laitetaan läpinäkyvä pohjageeli, joka samalla tasoittaa kynnen, sekä luo hyvän pohjan värigeelille ja estää värjäytymät kynsissä. Tämä geeli uunitetaan 2 minuuttia UV-uunissa kummastakin kädestä.  jonka jälkeen lähdetään laittamaan asiakkalle väriä, haluttua väriä haluttuun osaan kynttä. Jos olet lukenut blogiani aiemmin, tiedän, että olen tehnyt jos minkälaisia kynsiä jo tähän mennessä, joten taivas on rajana asiakkaan toiveissa. Ja ehkä osaamisenikin vähän :).Jos asiakkaalla on kynsi revennyt esimerkiksi jostain sivusta, se voidaan kirkkaan geelin laiton ohessa kohdassa korjata pienellä palalla toimenpiteeseen tarkoitettua silkkiä, joka uitetaan geelin avulla kynnen pinnalle rikkonaisen kohdan peitoksi. Jos taas asiakas haluaa pidennyksiä kynsiin, ne rakennetaan myös ennen väriä muotin ja geelin avulla. Me emme liimaile kynnelle tippejä tms. Ikävä kyllä minulla ei ollut ketään pidennys asiakasta kuvauspäivänä, joten minulla ei ole demottaa kuvina itse pidennystä.

Tämä asiakas halusi lempiväriään vinosti puolikkaalle kynnelle ja sen hän myös sai. Väriä laitetaan kaksi kerrosta ja se uunitetaan kerrosten välillä aina sen 2 minuutin ajan.

Kun väri on lisätty kaikkiin kynsiin ja uunitettu tiukasti kiinni, suoritetaan kynsien koristelu, jos asiakas sellaista haluaa. Tässä tapauksessa hän tahtoi pitsiä, joten otin Konadin leimasimen, laatan ja valkoista erikoiskynsilakkaa (kts. blogini leimailusta) ja ryhdyin toimeen. Tätä vaihetta ei tarvitse siis erikseen uunittaa, koska ei ole käytetty geeliä, vaan kynsilakkaa.

Koska asiakkaani rakastaa kaikkea kimaltelevaa, laitoimme hänelle myös timantteja, joka sormeen. Rouva ”tingelitangeli” (kuten hän itseään nimittää) valitsi timanttikoon ja timantin sijoituspaikan ja eikun geelillä timantit kynteen kiinni. Kun timantit olivat kynnellä oikeassa kohdassa, uunitimme niitä n. 30 sekuntia, jotta ne kiinnittyvät geelillä, koska vältämme kynsiliiman käyttöä viimeiseen asti.

Kun koristeet on laitettu, siirrytään viimeiseen geeliin, joka on mielestäni ratkaseva kynsien pysyvyyden kannalta. Jokaisella asiakkaalla on erilainen kynsi, joillakin liuskottuu, on ohutta kynttä, kovaa kynttä, kuivaa kynttä jne. Avain onneen onkin oikean päällygeelin löytäminen, sillä geeli tukee ja vahvistaa kynttä, mutta sen kuuluu antaa myös kynnelle sen tarvitsemaa joustoa, jotta kynsi ei katkea. Meillä onkin kolme erilaista päällygeeliä ja arvioituani asiakkaan kynnen ja valittuani oikean geelin, päällystämme koristeet viimeisellä geelillä ja uunitamme 2 minuuttia, jotta itse kynnen geelaus saadaan päätökseen.

3. Lopputyöt

Kun geelaus on saatu valmiiksi, poistetaan kynnen pinnalta geelin tahmaisuus, tehdään loppuviilaus kynnen kärkiin, jotta ne ovat tasaiset ja siistit, pyyhitään taas minimaaliset pölyt ja levitetään päällylakka. Päällylakka tekee geelistä taas kiiltävän, kun tahmaisuuden poistaminen geelauksen jälkeen tekee geelistä mattapintaisen. Asiakasta myös ohjeistetaan itse vaihtamaan päällylakka tarpeen mukaan noin kerran kahdessa viikossa ainakin, jotta geeli pysyy hyvännäköisenä ja suojassa. Vanha lakka tietenkin otetaan pois asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella, jotteivät geelit vaurioidu ja kirkas lakka on oltava asetonitonta myös. Asiakas myös ohjeistetaan viilan käyttöön, jottei asiakas kynsiä lyhentäessään vaurioittaisi geelejään kovin.

ENTÄ JOS MINULLA ON ENSIMMÄISET GEELIT KÄSISSÄ JA MENEN KYNSIHUOLTOON?

Laitanpa tähän siitäkin muutaman kuvan selostuksineen;

Kun tulet kynsihuoltoon, sinulle tehdään aina uudet kynnet, alusta loppuun.

4. Kynsien poistaminen

Aina asiakkaan tullessa poistoon ensimmäistä kertaa, käydään läpi kynsien pysyvyys; onko vaihtoväli ollut sopivan pitkä, jos irtoamisia on tullut, mistä ne voivat johtua (joskus kynsi hylkii aluksi geelejä, tosin hyvin pienellä osalla ihmisistä.) Vaihtoväli on jotain 4-7 viikon väliltä yleensä kaikilla, ellei ole kynsiä rasittavaa työtä tai harrastusta. Silloin voi joskus irtoamisia, ns. tapaturmia käydä.

Sitten viilataan asiakkaan geelien pinnat rikki kevyesti (ei missään nimessä mennä omaan kynteen asti viilauksessa).

Viilauksen jälkeen asiakkaan kynsinauhat suojataan kynsinauhavoiteella poistoaineen kuivatukselta ja sen jälkeen kynsille asetetaan geelinpoistoaineella kostutetut vanulaput ja koko helahoito kääritään folioon, jotta aine saa vaikuttaa rauhassa. Foliot peitetään vielä kumihanskan sormiosilla lämpövaikutuksen tehostamiseksi.

Sillä aikaa, kun geelit pehmenevät tupoissa, suoritetaan kahvinkeitto, värin valinta ja koristeiden läpiluotaus, suunnittelu ja kenties asiakas lukaisee jonkun salongin lehdenkin, jos suunnittelu ei vie liikaa aikaa.

Noin 20 minuuttia tuppojen laittamisesta, aloitamme poiston. Poistoon käytän metallista kynsinauhavälinettä, en siis mitään moottoriajoneuvoa.

Kuten kuvassa näkyy, geeli on pehmennyt ja lähes irti, kun tuppo otetaan pois. Geeli rapsutetaan hellävaroen kynneltä pois ja sitten tehdään kynnelle samat pohjatyöt kuin uudelle asiakkaalle ennen geelausta; eli kynsinauhojen työntely, kynnen pinnan putsaus ja kevyt hionta ja kynnen pituus ja muotoon viilaus ja kun se on kaikkiin kynsiin tehty, asiakas menee käsipesulle ja lopputulos näkyy alla;

Tällainen poistomenetelmä ei vahingoita kynttä, ei ohenna sitä ja se pitää kynnen liuskottumattomana ja ehjänä.

Tässä siis näkökulmaa siihen, miksi Bio Sculpture on hellempi  ja terveellisempi vaihtoehto, kuin moni muu ja miksi se on juuri sinulle se vaihtoehto. Ja tietenkin se on myös pientä luxusta elämään!

-S-

ps. Pahoittelut muotoiluseikoista. Edes tämä kuudes vedos ei antanut tekijälleen mitään armoa ja lopussa fonttikin teki kepposet, mutta asia on tärkein!

, , , , , , , , ,


Yksi vastaus

  1. Pirkko Salmela sanoo:

    Mainio, selkeä ja hyvin informoiva blogi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *